“El meu objectiu és transmetre totes les meves vivències, per fer arribar als meus alumnes tot aquest coneixement, encoratjar-los perquè segueixin millorant, gaudint de l’aprenentatge, dels viatges, d’un ambient agradable i acollidor dins l’escola. Vull una escola que a part d’aprendre a ballar, els alumnes entenguin d’on prové cadascuna de les coses que aprenen, els seus orígens, la seva tradició musical, els fets històrics que s’han donat. Crec, que el fet d’haver viscut allà, m’ha ajudat a copsar els detalls i entendre la complexitat de la dansa irlandesa actual.” – Betlem Burcet

El 2012 deixa la seva feina com a docent per la Generalitat de Catalunya, per fer una aposta clara en la seva formació, anant a viure a Irlanda per formar-se en estudis superiors, becada per la Marie Duffy Foundation, Coreògrafa de Lord of the Dance.

Supera la prova d’accés, i entra a la Irish World Academy of Music and Dance a l’Universitat de Limerick, per ocupar una de les tres places del Màster en Traditional Irish Dance Performance. Aquest mateix any queda Tercera en els campionats Mundials de dansa Irlandesa de la WIDA.

Apassionada de l’ensenyament, i amb el seu bon humor i pedagogia,  transmet el seu amor per la dansa irlandesa. És a principis del 2013 que emprèn el seu propi projecte, ‘Mediterrània Escola de Dansa Irlandesa’ un laboratori de tradició i innovació que integra passos creats fa més de dos segles amb innovadores coreografies actuals creades per ella mateixa per tots els seus alumnes.

“La dansa irlandesa és la meva vida, de joveneta vaig formar part de tots els grups existents actualment a Catalunya, i vaig decidir seguir formant-me a l’estranger. Sempre he estat lluitant per millorar en aquesta disciplina. Recordo una nena emocionada de 12 anys mirant Lord of the Dance al menjador de casa. Jo vull fer això, li vaig dir a la meva mare; el que no m’imaginava, és que un dia seria tercera del Món.” – Betlem Burcet